fredag 26. februar 2010

Sakens kjerne!

Rune Killingmo 35år (min mann) fikk diagnosen Multippel Sklerose (MS) i 1999. Han var akkurat ferdig utdannet grafisk designer, da han merket at synet begynte å svikte. Etter ett besøk til øyelege ble han raskt sendt til Ullevål for nærmere undersøkelser. Etter mange tester, fikk han beskjed om at han hadde diagnosen MS. Etter fem minutter med gråt, fant han fort ut at dette var noe han måtte leve med. Han skulle styre dette selv, og MS'en skulle ikke styre han! Han ble uføretrygdet med engang, men brukte tiden på å reise og se bl.a. Sør-Afrika. Han skaffet seg sitt eget lille ferieparadis i Skiathos i Hellas, og bodde der i sommersesongene.
Da vi møttes nyttårsaftenen 04/05 kunne man se at ganglaget ikke var helt bra, men han gikk uten hjelp. Vi reiste i april '05 til Skiathos og var der hele sommeren. Året etter var vi på ferie der, og han var da avhengig av støtte for å gå. Sommeren '07 var vi igjen tilbake på ferie, og Rune hadde da begynt med krykker. Sommeren '08 giftet vi oss, og han trente hardt for å kunne gå opp kirkegulvet med meg uten krykker:)





I 2009 reiste vi til Dublin på overraskelses tur for min far som fylte 50år. Rune var da avhengig av rullestol for å kunne forflytte seg. Det var etter denne turen, da jeg fikk en spennende mail fra Danmark at livet vårt begynnte på denne sprøe reisen!!

Etter å ha kjempet med legene på Lillehammer sykehus for å få prøve Tysabri ( som kan gjøre han bedre), i ca 3år uten å få prøve (grunnet feil type MS), så vi oss lei på at livet til Rune og andre med kroniske sykdommer blir satt på vent av staten NORGE.
Vi var jo fullstendig klar over at det ikke var sikket at Tysabri ville virke, men når man hører om "solskinns-historiene" er det jo klart at man sitter å tenker : "jammen, tenk om...!"

Jeg fikk en mail av en danske som også hadde diagnosen MS. Han hadde hatt det like lenge som Rune, og var på samme alder. Han hadde laget en flott hjemmeside med masse informasjon om stamcellebehanlinger rundt om i verden! (Vi hadde tidligere snakket om stamcellebehandling, men verden er stor, og hvor skal man begynne å lete??..)
Les mer på hjemmesiden til Kenneth her: http://www.stamceller-til-kenneth.dk/index.php
Vi forsto at Kenneth Bovbjerg fra Aalborg virkelig hadde gjort sin research, og bestemte oss innen en uke, at dette var noe vi ville prøve!! Her var det ingenting å tape!!!

Facebook-gruppen "Stamceller til Rune" ble opprettet (http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=141319157655&ref=tsm/#!/group.php?gid=141319157655&ref=ts), og vi fikk nesten panikk, da medlemmstallet på gruppen gikk meget fort i været!! Pengene stømmet inn, og allerede før jul hadde vi over 90.000kr på stamcellekontoen! En fest for Rune ble planlagt til etter jul. Den ble holdt på Lillehammer Hotell. Også her var responsen vanvittig overveldene!! Vi hadde ett flott moteshow, med over 40 modeller som stilte opp og viste klær fra Lunula, Sheriff, Belsvik og Spot (alle butikker fra Lillehammer), samt Devold. Dessuten fikk vi tre lokale band til å spille. G-Spot Rollers (som også gjorde alt med lys og lyd) , Red Sue, og Nabolaget stilte så sportig opp med flott og varierende musikk!! Vi hadde også loddsalg med fotte premier.
Alt fra lokale til premier til loddsalget ble sponset, og vi fikk inn hele 52.000kr.

Det nærmet seg februar og flybillett ble bestilt. Vi ønsket å ta opp lån på beløpet vi manglet, men ble beroliget med at dette skulle Runes foreldre sponse oss med. Hotell og behandling ble da bestilt.

Og nå folkens... Ja, nå sitter vi i Costa Rica! :)

2 kommentarer: