torsdag 8. april 2010

Treningen fortsetter!

Ja, på tirsdag begynte treningen her hjemme i Lillehammer.  Den stoore forskjellen her er nok at Runes fysioterapaut må deles med andre pasienter, mens i Costa Rica hadde han to helt for seg selv.  Likevel fortalte Rune at han syntes hun var flink til å se, og gi tilbakemelding, noe som er bra!!  Hun fikk også treningsprogrammet vi fikk med oss fra turen, og skulle se på den til neste trening som er i morgen. 
Han har i tillegg trent litt hjemme med vekter.  Vi skal kjøpe litt nytt utstyr som skal inspirere slik at han fortsette med å være flink;)

Det har nå gått fem uker siden første stamcellebehandlingen.  Rune merker forskjell på stemmen sin (eller folk legger merke til at han snakker tydligere), og han har fått mer blære kontroll i likhet med Kenneth fra Danmark.  Rune er nå oppe bare en gang om natten, og dette hjelper godt på søvnkvalitet!  Også på dagtid har do-besøkene blitt redusert betraktelig, selv om han drikker like mye vann som før. 
Om èn uke, har de seks ukene som stamcellene bruker for å aktivere seg endelig gått, og da er det bare å vente i spenning på litt forandringer.  Forhåpentligvis:)

Jeg skrev tidligere at jeg skulle legge ut litt informasjon om stamcellene Rune fikk, og her kommer det:

Rune fikk 8 injeksjoner i ryggen med 52,7 millioner stamceller fra navlestrengdonor (12mill heter CD 34, og 40,7 heter mesenchymal adult stem cells).  I tillegg fikk han to injeksjoner i blodet med 76,8 millioner av sine egne stamceller (Adipose derived stem cells).

Stamcellene kan også hjelpe med andre ting enn MS som bl.a. : Diabetes, hjertesykdommer, leversykdommer, Autisme (særlig barn har de gode resultater med), og ryggmargsskader m.m.  Informasjon om dette finner dere på denne siden:  http://www.cellmedicine.com/ .

Denne behandlingen kostet 33.500$  som tilsvarer ca. 200.000 NOK.  For dette får man: 
8 injeksjoner stamceller i ryggen,
2 injeksjoner stamceller i blodet,
alle blodprøver og andre tester før behandlingen begynner,
fettsuging,
medisin man evt. trenger etter disse behanlingene (smertestillende etter fettsugingen)
tre oppfølgingstelefoner etter hjemkomst,
og ikke minst, hele fem år teknisk medisinsk oppfølging av pasienten.  (Jeg velger å tolke dette som at om man har noe som helt man lurer på, så er det bare å ta kontakt!).

De har også fryst ned 20% av hans egne stamceller, slik at, OM dette ikke skulle virke, og han ønsker å prøve på nytt, trenger han ikke å fettsuges igjen!

Rune har i dag gjort noe som overrasket meg veeeeldig mye...!!  Han har faktisk gått til innkjøp av en datamaskin!!  Helt utrolig!  Rune er en skikkelig kløne på data, men har nå likevel bestemt seg for å kaste seg inn i dataverdenen!  På tide!!  Maskinen skal hentes i morgen, så vi får ta ett skikkelig datakurs i løpet av helgen:)  Plutselig legger han kanskje inn noe selv på bloggen??!? 



Bilde fra i høst.. Rune gleder seg over våren.  Han er klar for 4-hjulingen igjen..!

3 kommentarer:

  1. hej
    det låter ju som att det fungerar, håller tummarna och hoppas på mera framgångar. kul att läsa bloggen o se hur det går för dig Rune.
    Elin: du verkar vara en toppen kone som finns där för Rune.
    maria

    SvarSlett
  2. Se opp og fram Rune. Det er mange som følger deg på veien mot en bedre hverdag. Kjempebra du har Elin som støtter deg!

    SvarSlett