tirsdag 23. mars 2010

Ny dag, 35millioner nye stamceller!

Dette er ingen ferie, det er helt klart!  Fysioterapien startet kl. 11.00 i dag.  Første timen gikk unna med bl.a. balansetrening på ball.  Rune sitter på en stor ball, samtidlig som terapauten dytter han forsiktig.  Poenget er å prøve å holde seg på ballen.. Vanskelig, men uten å prøve, kan man ikke bli bedre!  Andre time trodde han det hadde klikka for terapautene,  da de skulle ha han ut på plenen for å gå..!  Dette er noe Rune ikke liker i det hele tatt!  Han er redd for å falle og han mangler dybdesyn, slik at alt ser flatt ut selv om det ikke er det.. Men her forhandler man ikke.. Man går!  Han gikk rett frem og sidelengs, med sterk vind. 

Første forsøk: http://www.youtube.com/watch?v=RSuQYwWopxI

Andre forsøk: http://www.youtube.com/watch?v=ty4dxYwfWg8

Det skal prøves uansett, for prøver man ikke, så kommer man ingen vei..!  Feiler man, prøver man bare igjen.  Det virker hardt, og er hardt, men skal det bli forbedringer så er dette eneste måten. 

Da de to timene med trening var unnagjort, var Rune i usedvandlig godt humør!  Jeg tror nok mye av grunnen kan være "utetimen", men å trene på ting han ikke trodde han kunne, men som likevel gikk veldig bra!  Følesen av mestring er jo en flott følese!:) 

Så var det klart for å få tilbake sine egne stamceller!  Først fikk han de "vanlige" i ryggen, før han ble lagt ned på senge og gjort klar til sine egne.  Han fikk intravenøst, samt noe for å hindre allergi, før 35millioner stamceller (fra fettvevet hans etter fettsugingen) ble sprøytet inn igjen i blodet.  Ingen smerter.

Her kan dere se litt:  (opplastingen gikk feil. prøver igjen senere).

Etter alle disse stamcellene, var vi på vei hjem til fem nye timer i senga.  De fleste som kommer ned hit for å få behandling synes disse fem timene er det værste med hele behandlingen!!  Man skal ikke bevege seg, man kan ikke spise liggende, ikke se noe særlig på Tv (ettersom hodet skal ligge flatt), og det er rett og slett skikkelig kjedelig!! Men nå er de unnagjort, og kun fem timer igjen:)

Vi håper at formen er bra i morgen til trening kl. 9.00.  Alt virker foreløbig bra.  Ingen stive ben enda iallefall!

Rune er klar for sine egne stamceller

3 kommentarer:

  1. Tårene triller, når jeg ser gåtreningen til Rune, utenfor sykehuset. Det er som å se meg selv. Og for 5-6 år siden klaget mannen min over at jeg gikk for fort! Det er faen ikke til å tro!! Men du virker så målrettet og seig Rune, stå på! Jeg heier på deg!
    ;o)-hilsen Nanna Torgersen.

    SvarSlett
  2. FLOT Rune - Det er hård træning men det er godt :-) Keep up the good work. Mvh Kenneth Bovbjerg

    SvarSlett
  3. DU ER SÅ FLINK RUNE, stolt ta deg jeg! :))) ÅSSÅ ER J CHÆMPE GLAD I DEG! savner deg bittelitt oxo, bunnyn å!! glede meg til at du kjæm at!! stina

    SvarSlett