fredag 12. mars 2010

Slitsom natt!

I natt har ikke Rune hatt det noe godt.. Han ble forferdelig stiv i kroppen etter injeksjonen i går, samt at han også er stiv og støl fra treningen.  Bena blir som to stokker, og nekter å bøye seg.  Det ble problemer da han måtte på do.  Jeg fikk hjulpet han inn på badet, men da beina sviktet helt på veien tilbake til senga, strakk ikke "supermusklene" mine til.  Han ble i tillegg kvalm av all anstregelsen, og hadde ikke sjans til å komme seg opp i sengen igjen.. Jeg måtte gå til resepsjonen og be om hjelp.  Da han om sider kom seg opp i sengen etter hjelp fra nattvakten, gikk kvalmen bort.  Da han igjen måtte opp på do senere gikk det bedre, men måtte ha hjelp til å komme ut av sengen.  Dette ble derfor en natt med dårlig søvn for oss begge.  I tillegg skulle vi opp tidlig på trening. 
Han forklarte situasjonen i natt til fysioterapauten, og fikk derfor en trening som besto av veldig mye tøy og bøy! :)  Siste timen fikk han også strøm.

(Flere av de andre pasienten her har også opplevd stivhet og andre mindre "bivirkninger" kvelden etter en injeksjon,så det er ikke noe uvanlig i det som skjedde med Rune.)

Da vi kom hjem prøvde vi å sove litt uten hell.  Det har vært en litt "survete" dag for oss i dag, men vi får satse på at helgen gjør oss friske og raske igjen!:)  Blir godt med treningsfri for Rune!!  To velfortjente dager med sykehusfri! Herlig:)

Sykehuset CIMA.

3 kommentarer:

  1. Hei Rune og Elin
    MÅ han trene så mye og hardt, da kan en ikke vite om det er stamcellebehandlingen som virker eller om det er treninga??
    God helg til dere begge

    SvarSlett
  2. Hei Lise Tone!
    Ja, han må trene så hardt! Det er veldig viktig å bruke tiden vi har her nede til å få trent så mye som mulig. Når MS-pasienter begynner å få dårlig gange (gjerne dropfot eller lignede), vil kroppen ta snarveier for å likevel komme seg frem! Man legger da til seg dårlige vaner, og muskelene som burde bli brukt, erstattes av andre enklere metoder. Kroppen blir da anstrengt på feil steder, og andre plager kan dukke opp. Rune har ofte smerter i nedre del av ryggen. Dette har nok mye med at han går med krykker og er redd for å falle. Han lener seg derfor mye fremover, og mister da mye mage- og ryggmuskler! Han blir også lutrygget, og får derfor en dårlig holdning. Dette skal rettes opp her! Man må faktisk lære å gå på nytt! Vi må også huske på at stamcellene ikke begynner å virke før det har gått minimum 3 mnd. Noen få har oppleved noen bedringer allerede etter 1.behandling, men dette er ikke så vanlig. Stamcellene gir desverre ikke muskler (disse må man jobbe for selv), men kan rette opp f.eks dårlig syn, blæreproblem og nerver som ikke fungerer. Det blir helt klart spennede fremover!:)

    SvarSlett
  3. Kjempe- spennende! Det er så fint og kunne følge med dere.. hilste på Stina på Strandtorget i går, hun hadde sett dere på Skype :-) Sett Rune gå. Vi gleder oss til dere kommer hjem. Richard er ute på jobb igjen, men tiden flyr, så snart er han her igjen :-)

    Stor klem fra Anne og Adam

    SvarSlett