søndag 7. mars 2010

Utflukt i Costa Ricas jungel:)

Vi ble bedt med Kenneth, hans far og en venn av Kenneth på utflukt i dag.  Det ble leid en taxi som sto til vår disposisjon hele dagen.  Avreise fra hotellet var kl 08.00.  Turen gikk da opp i høyden til vulkanen Poas.  Det var skyfri himmel og flott vær!  Det var ca 600m å gå fra parkeringsplassen.  Man kunne låne rullestol om man ville, og for de som trodde det ble for langt å gå kunne få kjøre med en ambulanse opp, og ringe når de ville ned igjen.  Perfekt for de som er bevegelseshemmede!  Toalettene var også tilpasset for bevegelseshemmede.  Vi gikk opp, med to i rullestol uten problemer.  Det var fin vei helt opp til krateret.  Det luktet "vulkan" og man kjente godt at luftfuktigheten var mye høyere.  Vi så dessverre ikke så veldig mye av selve vulkanen, for det var så tåkete nede i kratere, men turen var fin likevel!:)  Bilde over viser hva vi egentlig kom for å se, mens bilde under viser det vi fikk se.. Det er en liten forskjell der gitt..:)


Etter vulkanen dro vi videre til La Paz Waterfall Gardens.  Veien var dårlig på grunn av ett kraftig jordskjelv som skjedde i januar i fjor.  Mange hus og veier var helt ødelagte, og de drev nå å bygget det opp igjen.  Det var stor kontrast til Waterfall Gardens, som var helt fantastisk!
Det er også lagt rimelig godt til rette for bevegelseshemmede her, om man har med egen rullestol.  Her har de ingen stol å låne ut.  Derimot har de en golfbil de kjørte oss rundt med, men man er da avhenging av å evt. ha med stol i denne bilen, eller være i stand til å gå litt selv.  Rune hadde med stol, mens Kenneth hadde stokk.  Ettersom det er veldig høy luftfuktighet i jungelen blir det glatt på stiene som stort sett er laget av stein.  Stokk/krykker glir derfor lett, og det kan bli en ganske anstrengt tur for vedkommene som er avhenging av det ettersom man ikke kan kjøre golfbilen inn i burene/husene.
Vi så fugler som fløy over hodene på oss i gigantiske "bur" store som idrettshaller, kattedyr, dåvendyr, apekatter og ikke minst "the waterfall".  Vi fikk også matet fuglene fra hånden, og sommerfugler kunne sitte på hånden din.. Dette var det bare Kenneth som fikk til vel og merke...

Etter en god lunch, begynte det å bli nok fuktighet for Kenneth.  Han tåler ikke dette så godt, mens for Rune sin del går dette bra.  Det er jo dette som gjør denne sykdommen så merkelig.  Samme sykdom, men alikvel veldig forskjellig!
Guttene ble værende igjen i kolibri-hagen, mens Kenneths venn og jeg gikk veien ned til "the Waterfall".  Det var mange trappetrinn å gå, så dette hadde ikke vært noe alternativ for verken Kenneth eller Rune. 
Selv om trappen var lang, så var det verdt hvert trinn!!  Vi så og hørte skikkelig jungel, fikk merke fuktigheten skikkelig, og fikk se ett flott fossefall!!:)



Turen ned igjen besto av flott utsikt over San Josè, og vi stoppen innom en kaffeplantasje.  Guiden vår viste oss rundt, og vi fikk se kaffeplanter (selvfølgelig), forskjellige sitrustrær, banantrær og forskjellige typer blomster.  Jeg fikk også en grapefrukt plukket til meg, da guiden sendte opp en stakkars gutt opp i ett tre.. Den skal spises og nytes i morgen;)





I morgen begynner hardkjøret virkelig for Rune, med to timer med fysio hver dag!  Han gleder seg til å begynne å trene og er meget motivert etter å ha sett hvor bra Kenneth har blitt!  Kenneth er ferdig med sin behandling og reiser hjem på onsdag.  Han drar hjem med masse nye stamceller og ett treningsprogram spesielt for han.  Det blir spennende de neste månedene!!
Dette har vært en flott dag, og jeg tror alle hadde det bra!  Gøy å se noe annet enn sykhuset og hotellet!:) 

5 kommentarer:

  1. Hei Elin og Rune!
    Takk for gode beskrivelser Elin! Du er så flink til å fortelle!
    Så fint at dere har vært på tur! Det ser jo kjempefint ut der. Fine bilder med nytt kamera også! Lykke til videre Rune! Stå på!
    Klem fra tante Eva.

    SvarSlett
  2. Takk takk:) Det er så grønt og frodig her, iallfall der vi var i går! Flott utsikt. Og Rune ble tilfredsstilt da han fikk se regnskogen:) Det var en super dag!:)

    SvarSlett
  3. Elin og Rune <3
    Dere er så flinke!! Jeg følger med hver dag og det er så spennende å lese hva dere gjør hver dag:) Hils Rune masse og fortsatt lykke til... Jeg er veldig glad i dere begge!
    Stor klem <3

    Hilde

    SvarSlett
  4. Leser med spenning bloggen hver dag.Fint dere kan ta utflukter og . så det ikke bare blir sykhus. Kjempefine bilder. Stå på! Du er flink å oppdatere oss andre nysjerrige.... Håper det blir godt resultat.
    Masse hilsen fra Vigdis

    SvarSlett
  5. Hei.
    For en strålende dag det virker som dere har hatt! Her er det fortsatt bikkjekaldt! Blir utrolig spennende å lese om dere i tiden framover! Hils Runeguten og si at vi sender han masse gode tanker!
    Hilsen thomas & josefine.

    SvarSlett